Op donderdag 21 juni hebben de studenten van studentconsultancy UniPartners het kantoor van Yellowtail bezocht voor een training. Zij hebben hier de theorie en praktische invulling van de projectmanagement methode scrum uitgelegd gekregen.

 

UniPartners

UniPartners is een organisatie die studenten in contact probeert te brengen met consultancy. Dit doen zij door middel van opdrachten voor het bedrijfsleven van Nederland. In vrijwel iedere universiteitsstad is een UniPartners vestiging aanwezig om voor de lokale studenten deze dienst te leveren. Het leuke is dat ook het bestuur van de organisatie bestaat uit studenten. Voor zowel de studentconsultants als voor de bestuurders is het dus een leerzame ervaring maar ook relevante toevoeging voor het CV.

 

Scrum

Om zo goed mogelijk voorbereid het bedrijfsleven in te stappen, is het van belang op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement. Een training scrum past daar goed bij. “Binnen Yellowtail hebben we veel ervaring met deze methode, aangezien veel van onze klanten scrum werken.”, zegt Wouter Werkman, consultant bij Yellowtail en verzorger van de training. “De UniPatners waren erg blij met de training en het was voor ons ook een leuke gelegenheid om ze kennis te laten maken met ons bedrijf.”

 

Studenten

Yellowtail probeert door middel van verschillende initiatieven bij te dragen aan de opleiding van studenten. Trainingen zijn hiervan een goed voorbeeld, ook worden afstudeerstages verzorgd en kunnen studenten meedoen aan de jaarlijkse Yellowtail hackathon.