Innovatie in Hypotheken

Omnichannel hypotheek-bedieningsconcepten worden de nieuwe norm.

Steeds meer consumenten willen een hypotheek (deels) online kunnen afsluiten in een aantal simple stappen. Dat scheelt tijd, geld en gedoe. Omnichannel hypotheek-bedieningsconcepten worden de nieuwe norm. Niet alleen in de acceptatiefase, maar ook in beheer. Eenvoud, lage kosten en snelheid zijn daarin belangrijk voor de consument, die zelf grip wil hebben op het process. Wij specialiseren ons daarom in innovatie en optimalisatie van hypotheekprocessen en bedieningsconcepten. Of het nu gaat om het aanvraagproces of om het ontwikkelen van een vernieuwende beheeromgeving.


Digitale hypotheken vormgeven en realiseren

Een goede ‘hypotheekstraat’ zorgt voor een snel en voorspelbaar proces, waaraan de consument zo vroeg mogelijk zekerheid kan ontlenen. Daarop spelen wij in met onze ‘Doe het zelf hypotheek’ propositie, bestaande uit een aantal dienstverleningsmodules voor het optimaal en snel digitaliseren van uw hypotheekproces, van aanvraag tot beheer.

Door een slimme combinatie van data-aggregatie en creditscoring zijn we in staat om een flink deel van de hypotheekaanvragen realtime te beoordelen; ook aan het begin van het hypotheektraject. Dat geeft de consument direct de gewenste zekerheid.


Best practice online klantdialoog en interactieontwerp

Intern belangrijke stakeholders overtuigen? Wij kunnen in korte tijd een inspirerende Proof of Concept of werkende klantreis uitwerken.

We hebben een best practice ontwerp ontwikkeld dat als vertrekpunt fungeert voor het ontwikkelen van uw eigen klantportal. Onze UX designers creëren een optimale balans tussen design en effectiviteit. We passen gamification en psychologische modellen op het gebied van gedragsbeïnvloeding toe, die het verwerken van informatie en het nemen van belangrijke beslissingen gemakkelijker maken. Aan de hand van het bedieningsconcept en het design gaan we vervolgens aan de slag met de bouw en integratie van uw website, app of beheerportal.


Datastromen automatisch en snel verwerken

Ons dataplatform Cord Finance vormt het hart van de benodigde architectuur van een Doe het zelf hypotheken straat. Met dit intelligente koppelplatform kan de front-end relatief eenvoudig worden aangesloten op het achterliggende landschap, zodat datastromen zoveel mogelijk ‘straight through’ verlopen. Zo kunnen we op efficiënte en eenvoudige wijze een Doe het zelf omgeving neerzetten, met een hoog STP karakter en een unieke front-end. Cord Finance speelt bovendien volledig in op belangrijke ontwikkelingen zoals machine learning, GDPR en PSD2.


Externe databronnen eenvoudig ontsluiten

Ons platform Ockto helpt financiële dienstverleners het hypotheekproces drastisch te verkorten en te vereenvoudigen, zowel in de aanvraag- als de beheerfase. Met Ockto kan de consument snel en eenvoudig financiële informatie over zijn huishouden verzamelen bij diverse instanties zoals UWV, Belastingdienst, Mijnpensioenoverzicht, MijnOverheid, Calcasa, etc. Vervolgens kan hij deze informatie met zijn adviseur, bank, hypotheekverstrekker of andere financiële dienstverlener delen.


Geavanceerde advies- en rekenfunctionaliteit

Door onze nauwe samenwerking met verschillende adviesplatforms kunnen wij geavanceerde advies- en rekenfunctionaliteit benutten. Ook beschikt ons eigen platform Cord Finance over een goede rekenkern.


Van idee tot beheer betrokken

Yellowtail ontzorgt op het gebied van strategie en design, maar treedt vooral op als implementatiepartner van de volledige hypotheekstraat of onderdelen ervan. Daarnaast kunnen we optreden als leverancier van onze oplossingen Cord Finance en Ockto. Nagenoeg altijd combineren we deze rol met een rol als implementatie en integratiepartner. Na oplevering zorgen we graag voor de doorontwikkeling en het (functioneel en technisch) beheer zodat uw propositie onderscheidend blijft en u de consument altijd de beste oplossing biedt.


Robotics is de volgende stap

Yellowtail zet vol in op robotisering als volgende stap om hypotheekprocessen te stroomlijnen. Enerzijds zijn we als geen ander in staat robo-advies in de aanvraag- of beheer fase vorm te geven. Zo hebben we recentelijk een gerobotiseerde tool ontwikkeld waarmee consumenten met een aflossingsvrije hypotheek zich kunnen oriënteren op hun mogelijkheden en vervolgens in actie kunnen komen.

Anderzijds gebruiken we machine-learning technieken om doorbraken te realiseren op het gebied van actief, preventief en bijzonder beheer.  En ook in het acceptatieproces richten we ons op innovatie met behulp van data en robotisering om zo de “real-time hypotheek” mogelijk te maken.


Benieuwd naar ons werk?

We hebben de afgelopen jaren als gespecialiseerde business- en (ICT) implementatieconsultant succesvolle projecten uitgevoerd voor verschillende spelers in de hypotheekmarkt (waaronder Argenta, ABN Amro, BijBouwe, Triodos Bank, Lloyds Bank, Obvion, Independer en Stater) op het gebied van procesvernieuwing en -optimalisatie. In nauwe samenwerking met de klant hebben we op agile wijze voor concrete resultaten gezorgd.


Zet ook de stap naar omnichannel succes

Wilt u ook de stap naar omnichannel succes zetten? Neemt u dan contact op met:

Matthijs Mons –  mmons@yellowtail.nl 
Gert Vasse – gvasse@yellowtail.nl

 

Contact