MyMortgage: moderne data-driven omgeving voor actief hypotheekbeheer

 

Het dossier aflossingsvrije hypotheken is een nieuwe fase ingegaan. De AFM heeft geldverstrekkers een brief gestuurd waarin duidelijk is gemaakt wat er van hen verwacht wordt. Een van de eisen die gesteld wordt is dat geldverstrekkers moeten beschikken over goede online tooling op het gebied van aflossingsvrije hypotheken.

 

Yellowtail heeft hier een passende oplossing voor ontwikkeld: MyMortgage.

Dit is een platform waarmee consumenten in zeer korte tijd volledig en diepgaand inzicht en overzicht kunnen krijgen over hun gehele financiële situatie, waarbij de hypotheek centraal staat. De huidige situatie wordt daarbij vergeleken met de toekomstige situatie en een eventueel ‘probleem’ wordt glashelder inzichtelijk. Vervolgens kunnen consumenten maatregelen treffen om dit op te lossen.

Uiteraard spelen onze applicaties Ockto en CORD daarbij een belangrijke rol. Consumenten kunnen gemakkelijk en volledig AVG proof een grote set aan externe financiële data ophalen om vervolgens een scherp integraal overzicht te krijgen.  

 

Kies voor een duurzame oplossing

Met de MyMortgage architectuur is een geldverstrekker in staat om vrijwel iedere relevante klantreis in de beheerfase van hypotheken te kunnen ondersteunen.

Het gaat dus veel verder dan alleen de problematiek van aflossingsvrije hypotheken: MyMortgage is een full service platform voor active servicing. Waarom is dat van belang? Wij denken dat het niet zal blijven bij het ‘tijdelijke’ dossier aflossingsvrije hypotheken. De visie van de toezichthouder lijkt te zijn dat actief klantbeheer serieus ondersteund moet worden door geldverstrekkers. Bovendien mogen we veronderstellen dat er ergens de komende jaren weer een crisis op de woningmarkt zal plaatsvinden. Actief beheer wordt dan in hoog tempo belangijker voor iedere speler. Het is daarom zaak om nu daarop te anticiperen en een toekomst vaste beheeromgeving neer te zetten. Externe databronnen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dat is volgens ons een duurzamere oplossing dan nu een ‘wegwerp-tooltje’ te ontwikkelen dat alleen aflossingsvrije hypotheken kan ondersteunen.

 

Bewezen resultaten

In de pensioenensector is dit inmiddels een bewezen effectieve strategie.

Het platform De Toekomstverkenner van PFZW/PGGM, dat wij voor hen hebben ontwikkeld, wordt druk bezocht door enthousiaste consumenten en heeft inmiddels 3 innovatie-awards gewonnen. MyMortgage is volledig gebaseerd op deze architectuur en differentieert alleen op de specifieke hypotheek klantreis in de front-end. Zodoende beschikt Yellowtail reeds over een werkend product, waardoor we relatief snel onze klanten ‘live’ kunnen brengen.

 

Geïnteresseerd in een demosessie?

Neem dan contact op met:

Matthijs Mons via mmons@yellowtail.nl/ 06-295 652 48 

Gert Vasse via gvasse@yellowtail.nl/ 06-223 956 11