Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Onze reis met

Win Yan Man

ABN AMRO

Upgrade pensioencheck

Content manager & online sales specialist

11 weken implementatie

Lees de hele reis

Achtergrond project

Hoe geef je je klanten makkelijk en laagdrempelig inzicht in hun pensioen? Geen ingewikkelde toestanden maar gewoon een simpele manier waarmee essentiële vragen rondom pensioen beantwoord worden? Voor ABN AMRO een belangrijk vraagstuk want door klanten hier actief mee bezig te laten zijn wordt inzichtelijk of het misschien verstandig is om bijvoorbeeld nog wat extra te sparen. Sinds jaar en dag blijkt de pensioencheck van ABN AMRO hierbij een succesvolle tool.

Upgrade pensioencheck

ABN AMRO had de behoefte om de bestaande pensioencheck te upgraden met de nieuwste technieken en aan te passen naar een meer hedendaags design. Gemak en inzicht voor de consument moest hierin voorop staan.

Concept

Een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige tool voor een integraal kijkje in de pensioensituatie. Op deze manier kunnen klanten inzicht krijgen in hun financiële situatie vóór en na AOW. Hiermee krijgt men antwoord op belangrijke vragen zoals, ‘is het wellicht verstandig om extra te sparen of andere acties te ondernemen?’ Yellowtail Conclusion en ABN AMRO zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met het vernieuwen en verder innoveren van de Pensioencheck.

In minder dan 10 minuten kunnen klanten inzicht krijgen in hun persoonlijke financiële situatie. Via de Ockto-app worden de gegevens van de belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht opgehaald. Na het ophalen van de gegevens ziet de klant hoe hij/zij ervoor staat en of er een pensioentekort bestaat. Heeft de deelnemer na zijn/haar pensionering een tekort? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit aan te vullen. Bij ABN AMRO kan de deelnemer bijvoorbeeld kiezen voor banksparen met pensioenaanvulling. De klant spaart voor (extra) pensioen op een geblokkeerde rekening en met mogelijk belastingvoordeel.

Resultaat

De Pensioencheck is een samenwerking tussen ABN AMRO, Ortec Finance, Ockto en Yellowtail Conclusion. Door middel van de goede samenwerking tussen deze partijen is er in een korte tijd een mooie pensioenplanner gerealiseerd met een eigentijds design.

Een aantal maanden na de succesvolle livegang van de Pensioencheck zijn we gestart met de verdere doorontwikkeling. Met diverse gebruikerstesten en door het analyseren van de kwantitatieve data zijn een aantal mogelijke verbeteringen en uitbreidingen van de huidige tool geïdentificeerd. Zo hebben we de klantreis ‘eerder stoppen met werken’ toegevoegd en ondersteuning van bruto en netto berekeningen geïmplementeerd. Ook is er nu de mogelijkheid een pdf-rapport van de financiële situatie te downloaden.

Wil je meer weten over dit project?

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Arjun

Arjun Sheerbahadursing

Senior Consultant

Ilonka Boerkamp

Ilonka Boerkamp

Senior UX Designer

Andere cases

Contact