Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Onze reis met

Folkert Pama en Hanka van Waas

a.s.r.

Ik denk vooruit

Discovery 4 weken | realisatie 4 maanden

Lees de hele reis

Hanka van Waas: wat ik interessant vind aan Yellowtail Conclusion, is dat ze altijd in de meedenkmodus zitten en inventief zijn in oplossingen. ‘Kan niet’ – dat kennen ze niet. En dat binnen de complexiteit van de veranderende pensioenwereld.

Case

a.s.r. wilt klanten stimuleren om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat hun financiële mogelijkheden zijn. Niet alleen de mogelijkheden van nu, maar ook van later. Want als je weet hoe je er financieel voor staat, kun je betere keuzes maken om je doelen te bereiken. In co-creatie met Yellowtail Conclusion en a.s.r. is ‘Ik denk vooruit’ ontstaan. Een tool die inzicht biedt in het totale financiële plaatje van een consument.

Aanleiding

Hoe zorg je ervoor dat mensen de juiste keuzes maken voor een financieel gezond leven? Je wil bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, meer vrije tijd of je nabestaanden goed achterlaten. a.s.r. zocht naar een manier om hun klanten een persoonlijk inzicht te bieden voor de doelen en wensen die ze hebben. Het liefst binnen een aantrekkelijke en intuïtieve klantreis.

Concept

a.s.r. ‘Ik denk vooruit’ is een online platform, waar mensen op een makkelijke manier hun financiële toekomst kunnen bekijken. Het platform biedt content, tools en oplossingen. De propositie richt zich op het oplossen van de voor de doelgroep(en) belangrijkste financiële jobs-to-be-done. De klantreizen zijn in co-creatie tussen a.s.r. en Yellowtail Conclusion dusdanig ontworpen en gebouwd dat ze logisch en klantvriendelijk zijn én gekoppeld kunnen worden aan de wensen van de consument.

  • Om een persoonlijk inzicht te kunnen bieden, werkt Yellowtail Conclusion samen met Ortec Finance voor het ophalen van actuele berekeningen. Daarnaast wordt via de Ockto app brondata opgehaald en worden de Nibud uitgavennormen meegenomen in de berekeningen en inzichten. Met de Tealium integratie kan het gebruik van ‘Ik Denk Vooruit’ geanalyseerd en besproken worden.

Resultaat

Momenteel bouwt Yellowtail Conclusion samen met a.s.r. aan het pensioenportaal van de toekomst. Met een integratie van ‘Ik denk vooruit’, biedt het pensioenportaal niet alleen inzage in de a.s.r. pensioenen van deelnemers, maar geeft het ook antwoord op verschillende relevante klantvragen zoals ‘Kan ik straks minder werken? of ‘Heb ik straks wel genoeg?’

Kunnen wij iets voor uw organisatie betekenen?

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Daniel Veenhoven

Daniel Veenhoven

Principal Consultant

Ilonka Boerkamp

Ilonka Boerkamp

UX Designer

Bira

Bira Thanabalasingam

UX Designer

Arjun

Arjun Sheerbahadursing

Senior Consultant

Dennis Boesser

Dennis Boesser

Front-end Developer

Coen Vermeer

Coen Vermeer

Lead Developer

Robin Bouman

Robin Bouman

Managing Director

Andere cases

Contact