nl en

Achtergrond project

Het idee voor bijBouwe.nl is ontstaan omdat de hypotheekmarkt te weinig gebruik maakt van de mogelijkheden die online te bieden heeft. Consumenten kunnen via de website bijBouwe.nl direct en binnen tien minuten online een hypotheek afsluiten. De klant kan kiezen voor ‘execution only’, maar wie liever hulp wil kan advies krijgen van de adviseurs van de verstrekker of de eigen onafhankelijke adviseur.


Doel project

Het hypotheek proces efficiënter en goedkoper maken voor de consument

  • Robin Bouman: "Achter de online hypotheekstraat zit een complexe keten van systemen die met elkaar moeten communiceren. Yellowtail verzorgde de logische integratielaag over deze keten, zodat de mooie online omgeving die consumenten zien aansluit op de processen die erachter zitten."

Resultaat

Zodra een consument een hypotheekaanvraag doet via de website, zorgt de integratielaag ervoor dat deze automatisch vertaald wordt naar HDN en doorgestuurd wordt naar de mid-officepartij Quion. Quion beoordeelt deze aanvraag en geeft aan welke documenten benodigd zijn. Deze informatie wordt door de integratielaag op een eenvoudige manier weer beschikbaar gesteld aan de consument. De integratielaag zorgt er kortom voor dat het voorheen traditionele berichtenverkeer omtrent een hypotheekaanvraag nu geautomatiseerd verwerkt wordt. Hierdoor wordt het hypotheekproces efficiënter en goedkoper voor de consument.

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Robin Bouman

Partner

Mark Leck

Partner

Joel Scholte

Technisch Consultant

Paul Schoorl

Managing Consultant

Andere cases

Contact