Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Onze reis met

Manager Mid Office Hyra Hypotheken

Ingage

Ontwikkeling aanvraagportaal voor nieuw buy-to-let hypotheeklabel

Manager Hypothekendesk Hyra Hypotheken

4 maanden

Lees verder

De samenwerking met Yellowtail Conclusion hebben we als zeer prettig ervaren. Het team denkt echt met ons mee, reageert snel en is resultaat- en actiegericht. Op die manier is ons aanvraagportaal in een relatief korte tijd tot stand gekomen.

Achtergrond

Ingage is van mening dat professionele vastgoedinvesteerders een deel van de oplossing kunnen zijn. De huizen die zij aankopen en renoveren, verhuren ze vooral aan starters en middeninkomen, die daarmee alsnog toegang tot de woningmarkt krijgen. Daarvoor moeten professionele vastgoedinvesteerders wel kunnen blijven investeren in de huurwoningmarkt; zo begon de zoektocht naar een aantrekkelijk hypotheekproduct voor professionele vastgoedinvesteerders.

Concept

Om ervoor te zorgen dat er geïnvesteerd kan blijven worden in de Nederlandse huurwoningmarkt, wilde Ingage een nieuwe buy-to-let-hypotheek voor professionele vastgoedinvesteerders ontwikkelen. Deze verhuurhypotheken worden alleen via geselecteerde, onafhankelijke adviseurs verstrekt. Uitgangspunt daarvoor was dat het gehele acceptatieproces in eigen huis zou plaatsvinden. In tegenstelling tot de residentiële hypotheekmarkt, waarin de afgelopen jaren ontzettend veel is gedigitaliseerd, gebeurt er in de buy-to-let markt nog altijd veel via papier. Er is dan ook geen uniform aanvraagportaal – zoals HDN, bij residentiële hypotheken - voor de buy-to-let-markt. Ingage gelooft echter in data gedreven werken en wilde daarom een eigen aanvraagportaal (laten) ontwikkelen, die is aangesloten op de software oplossingen die Ingage al in huis had.

Het resultaat

Ingage startte in 2022 met de ontwikkeling van Hyra Hypotheken: deze nieuwe geldverstrekker is sinds februari 2023 verkrijgbaar via onafhankelijke adviseurs en biedt hypotheken aan professionele vastgoedinvesteerders. Daarmee kunnen ze woningen of combinatiepanden aankopen, herfinancieren en/of verbeteren die zijn bestemd voor de commerciële verhuur. Voor het aanvragen van een vastgoedfinanciering heeft Ingage, samen met Yellowtail Conclusion, een apart aanvraagportaal ontwikkeld. Yellowtail Conclusion en Ingage hebben hierbij de geleerde lessen vanuit Ingages residentiële hypotheekmerken, Merius Hypotheken en Impact Hypotheken, kunnen toepassen voor Hyra Hypotheken.

Wil je meer weten over dit project?

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Leon Elshof

Leon Elshof

Senior Consultant

Mirjam Fuchs

Mirjam Fuchs

Director Wonen & Lenen

Andere cases

Contact