Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Onze reis met

Henk Heek

PGB

FIT Fase 3

lead Propositiemanagement en product owner

Discovery 8 weken | Realisatie 5 maanden

Lees de hele reis

“Yellowtail Conclusion is als partner in staat vanuit een gezamenlijke Discovery, unieke klantwensen te realiseren. Een vereiste voor moderne klantbediening vanuit het bijzondere en ondernemende multisectorale Pensioenfonds PGB

Doorontwikkeling Financieel Inzicht Tool

Pensioenfonds PGB heeft een sterke focus op klantgerichtheid. De afgelopen jaren heeft het fonds belangrijke stappen gezet op het gebied van keuzebegeleiding voor zijn deelnemers. Als gevolg van het blijven vernieuwen en ontwikkelen van de markt hebben Pensioenfonds PGB en Yellowtail Conclusion de krachten gebundeld en ontstond de Financieel Inzicht tool. Deze tool biedt deelnemers van PGB leuk en begrijpbaar inzicht in hun financiële toekomst en de beschikbare mogelijkheden.

Na de lancering van FIT Fase 1 en 2 is er feedback verzameld van PGB-deelnemers. Met deze nieuwe inzichten in combinatie met gedragswetenschap en keuzebegeleiding in gedachten, werd het hoog tijd om de bestaande tool weer door te ontwikkelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot FIT Fase 3.

Duidelijker, beeldender en persoonlijker

Hoe zorg je ervoor dat mensen een financieel inzicht krijgen waarbij ze kunnen zien wat ze over houden en wat de mogelijkheden zijn? Het liefst bouw je een speelomgeving om deelnemers op een laagdrempelige manier te laten zien hoe hun financiële toekomst eruitziet en wat ze kunnen doen om dit te optimaliseren. Net als het huidige IT-landschap verandert het leven van een mens ook regelmatig. Mensen willen eerder stoppen met werken, minder werken, zijn benieuwd naar wat er gebeurt als ze ontslagen worden, willen een reis maken, sparen voor hun (klein)kinderen of gewoon weten in hoeverre ze hun huidige leven voort kunnen zetten.

  • "Zo geven wij samen invulling aan het bieden van financieel- en sociaal houvast voor onze verschillende klantgroepen. Vanuit onze belofte voor elkaar.”

FIT Fase 3

Met FIT Fase 3 krijgt een deelnemer nu nóg duidelijker, beeldender en persoonlijker inzicht. FIT ziet er niet alleen mooier uit, deelnemers kunnen er ook meer mee. Vanaf nu kun je eenvoudig je inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten, voeg je een eventuele partner toe en speel je met diverse scenario’s waaronder eerder stoppen met werken, minder werken en/of ontslag. Je ziet hoe en welke gebeurtenissen invloed hebben op jouw pensioen. Zo ben jij in een paar muisklikken klaar voor de toekomst.

Het resultaat

Het project FIT Fase 3 is inmiddels afgerond en zowel Pensioenfonds PGB als Yellowtail Conclusion hebben veel positieve reacties ontvangen over de doorgevoerde vernieuwingen. Naast de doorontwikkelingen van FIT hebben we ook een nieuwe versie van de Beleggingskeuzevrijheid-tool. De meest impactvolle aanpassing is het beter begeleiden van deelnemers in hun keuze door middel van begrijpbare en herkenbare visuals waardoor deelnemers de verwachte impact van elke beleggingsprofiel en bijbehorende scenario’s kunnen inzien. Op deze manier kunnen zij beter het risico van een keuze inschatten en daarmee een passende keuze maken.

Wil je meer weten over dit project?

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Arjun

Arjun Sheerbahadursing

Cansel

Cansel Aydanur Tutkun

Cem

Cem Akca

Coen Vermeer

Coen Vermeer

Andere cases

Contact