Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Onze reis met

Product Manager Wonen

Rabobank

Rabobank Intermediair Omgeving

Lees de hele reis

Financieel gezond leven

Rabobank kiest bewust voor een partnership met intermediairs voor de dienstverlening naar consumenten in de hypotheekmarkt. Met de missie ‘Financieel gezond leven’ wil Rabobank haar hypotheekklant in staat stellen om goede keuzes te maken. Of dit nu gaat om een klant die voor het eerst een hypotheek sluit, of een klant die al langer een hypotheek heeft lopen. Via een portaal biedt Rabobank het intermediair inzicht in haar klanten en de bijbehorende hypotheekproducten. Daarmee is het intermediair in staat om klantbeheer vorm te geven en de klanten met een Rabobank hypotheek te ondersteunen bij vragen en wijzigingen tijdens de looptijd. De introductie van Rabobank Intermediair Omgeving is daarmee een belangrijke stap in de business to business journey.

Aanleiding

De focus in de hypotheekmarkt ligt vaak nog op het sluiten van nieuwe hypotheken. Toch is de nazorgfase steeds belangrijker aan het worden. Rabobank wil met de juiste dienstverlening bijdragen aan de blijvende betaalbaarheid van de hypotheek en zo klanten aan zich binden. Om meer overzicht en grip te krijgen op deze fase heeft Rabobank besloten om de relevante gegevens voor de nazorgfase van intermediaire klanten te delen met de intermediairs waarmee zij actief samenwerkt. Een belangrijk uitgangspunt daarbij was om de behoefte van het intermediair als uitgangspunt te gebruiken. Zowel bij het ontwerp als voor het geven van structurele gebruikersfeedback aan afdelingen binnen Rabobank en Yellowtail Conclusion voor de doorontwikkeling van het portaal. Bij de start van het project is Rabobank actief op zoek gegaan naar een partij die daarnaast kon helpen bij het extern veilig inloggen en onboarden van intermediairs. Deze hebben ze bij Yellowtail Conclusion gevonden.

  • Bij de start van het project zijn we actief op zoek gegaan naar een partij die kon helpen bij het extern veilig inloggen en onboarden van intermediairs. Deze hebben we bij Yellowtail Conclusion gevonden.

Het resultaat

De ontwikkeling van het portaal is ongoing. Naast het verwerken van gebruikersfeedback bouwt Rabobank het portaal nog verder uit met nieuwe journeys die bijdragen aan het verzilveren van de servicebeloften naar het intermediair.

Eerste reacties van intermediair(s):

“Onboarding is goed gegaan en we maken er volop gebruik van.”

“Hulp bij onboarding was perfect.”

“Handig, dit hadden we veel eerder moeten hebben."

Wil je meer weten over dit project?

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Marel Verschoor

Marel Verschoor

Consultant

Wietse Roest

Wietse Roest

Principal Consultant

Marcel Duijnisveld

Marcel Duijnisveld

Director

Koen Mol

Koen Mol

Managing Consultant

Daniel Rogulic

Daniel Rogulic

Director

Andere cases

Contact