nl en

Triodos Bank

Hypotheekketen optimaliseren

Hans de Wolff - Directeur particulieren

Lees meer over de case

Achtergrond project

Medio 2015 zijn Triodos Bank en Yellowtail gezamenlijk een project gestart om de hypotheekketen van Triodos Bank te optimaliseren. Naast efficiëntiewinst was het doel om de klant een betere klantreis te bieden en zelf aan het stuur te laten. Het middel hiervoor was een hypotheekstraat geënt op Figlo adviessoftware en ontworpen door Yellowtail in samenwerking met Triodos Bank. Deze hypotheekstraat bestaat onder andere uit een oriëntatietool waarmee de klant inzicht krijgt in de mogelijkheden en de kosten. Door deze gegevens niet weg te gooien, maar mee te nemen naar het inventarisatieportaal hoeft de klant geen dubbele werkzaamheden te verrichten. Door zijn gegevens in te vullen in het inventarisatieportaal wordt de adviessoftware voor de adviseur vooringevuld, wat een significante tijdswinst oplevert, en bespaart de consument zelf ook nog eens €300 op de advieskosten.


Doel project

Enerzijds efficiëntiewinst, anderzijds de klant een betere klantreis bieden en zelf het stuur aan te reiken.

Resultaat

Oriëntatietool: Door middel van de oriëntatietool kan de klant snel en gemakkelijk inzicht krijgen in de mogelijkheden voor een hypotheek en de bijbehorende kosten.

Inventarisatieportaal: Door de gegevens zelf in te vullen in de inventarisatietool bespaart de klant op de advieskosten en wordt een grote efficiëntieslag gemaakt. De gegevens ingevuld in het inventarisatieportaal worden automatisch vooringevuld in de adviessoftware van de Triodos adviseur.

de klant een hypotheek aan wil vragen kan deze via HDN snel over worden gezet naar het Mid Office systeem van Stater.

Implementatie adviessoftware: Figlo is geïmplementeerd als nieuwe hypotheek adviessoftware.

Diverse rapporten in de look & feel van Triodos (oriëntatie, inventarisatie, adviesrapport)

Klantgerichte hypotheekoplossing

Robin Bouman, partner bij Yellowtail: “We zijn trots op de mooie samenwerking met Triodos Bank. Binnen een heel korte tijd hebben we gezamenlijk een resultaat weten neer te zetten waar we trots op mogen zijn. Gedurende het traject hebben we continu goed kunnen schakelen en oplossingen kunnen vinden voor de uitdagingen die we onderweg tegenkwamen. Het resultaat is een klantgerichte hypotheekoplossing waarin de Triodos propositie echt goed naar voren komt."

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Daniel van den Boorn

Senior Consultant

Andere cases

Contact