Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Paul van der Meijs

Director

Waar hou jij je mee bezig binnen Yellowtail?

Geheel toevallig belandde ik ruim 30 jaar geleden in de financiële dienstverlening. In die periode heb ik twee keer aan de aanbieders kant gewerkt. In mijn allereerste baan bij Regiobank en veel later als directeur van Florius. De overige jaren heb ik vooral adviesbedrijven opgezet (o.a. Hypotheek.nl, Finzie en GeldXpert) maar ben ik ook twee keer aan de slag geweest bij de marktleider in hypotheekadvies (Jazeker), de laatste keer als Directievoorzitter. In al die jaren is mijn passie voor dienstverlening – ontstaan door de horeca bijbaantjes in mijn tienerjaren - niet gesleten. Ik vind het uitdagend om dienstverlenende organisaties te laten groeien door te innoveren en rationaliseren. Aan den lijve heb ik ondervonden hoe lastig dat kan zijn en wat er wel en niet werkt. Bij Yellowtail hou ik me binnen het Team Wonen en Leven bezig met Strategie en Innovatie. Niets mooiers dan met onze klanten nadenken over het verschil dat ze kunnen maken in de markt. Om vervolgens met elkaar de weg daar naartoe te bepalen. Dat techniek en innovatie daarin steeds vaker een rol in vervullen hoef ik vast niet uit te leggen.

Wat weten wij nog niet over jou?

Als kind van Brabantse ouders combineer ik de hang naar het goede leven met honger naar buiten en sport. Lekker en vaak koken, een mooi glas wijn of bier en goede roman staan dus op het programma. Als tegenwicht ben ik een keer of vier in de week fanatiek aan sporten. Tennissen, golfen, een rondje op de fiets en zo vaak mogelijk op de ski’s zorgen ervoor dat ik voldoende uren buiten ben.

Waar verbaas jij je regelmatig over?

Over de kracht van informatiebubbels en het gebrek aan inspanning die er plaatsvindt om die te doorbreken. Als er geen gedeeld beeld is van de werkelijkheid leeft iedereen in zijn eigen universum en spreekt zijn eigen taal. Zo ontbreekt steeds vaker de ‘common ground’ die nodig is om maatschappelijke uitdagingen effectief op te lossen.

Wie ben jij in een projectteam?

De verbinder. Van mensen, met elkaar, van ideeën met praktijkervaring, van lange termijn visie en korte termijn acties.

Contact

https://yellowtail.nl/wp-content/uploads/2022/01/DSC2817-400x400.jpg

Contact