In samenwerking met Yellowtail Conclusion vernieuwt DAK het midoffice-systeem voor de verwerking van hypotheken. Met het nieuwe Hypact Hub neemt DAK een innovatief portaal in productie dat gebruik maakt van de modernste technieken voor het sneller, makkelijker en vooral slimmer verwerken van hypotheekaanvragen.

DAK en Yellowtail Conclusion werkten al eerder samen voor de ontwikkeling van ‘Mijn Hypotheekdossier’. De innovatiekracht en creativiteit maakt Yellowtail Conclusion ook de logische partner voor het realiseren van het nieuwe midoffice-systeem. Tijdens het ontwikkelen van het systeem is rekening gehouden met de wensen van zowel adviseurs als hypotheekacceptanten. Dit heeft geresulteerd in een gebruiksvriendelijk en innovatief design, waarbij tevens gebruik gemaakt wordt van prevalidatie. Met deze nieuwe techniek wordt op basis van een grote set acceptatiecriteria de hypotheekaanvraag automatisch getoetst. Ook is samen met de hypotheekadviseurs en de acceptanten gewerkt aan het optimaliseren van de workflow. Zo kunnen adviseurs en acceptanten nu nog efficiënter samenwerken.

Tim Rijvers, Algemeen directeur DAK:

“Wij zijn trots dat we dit midoffice-systeem met Yellowtail Conclusion hebben kunnen bouwen. Hypact Hub neemt veel werk uit handen en zorgt dat we nog efficiënter samenwerken met onze leden. Met het nieuwe portaal verbeteren we onze dienstverlening en zorgen we dat klanten sneller zekerheid krijgen over de hypotheek. Optimale ondersteuning en communicatie brengen ons hypotheekbedrijf naar het hoogste niveau”.

Mirjam Fuchs, Director Wonen & Lenen bij Yellowtail Conclusion:

“Ook wij zijn trots dat we dit product in samenwerking met DAK hebben kunnen bouwen. Vooraf hebben we met elkaar bepaald waar het product aan moet voldoen maar juist ook hoe ons product zich onderscheidt. Het intuïtieve gebruik van de software zorgt dat er weinig inwerktijd is en adviseurs en acceptanten er snel en makkelijk mee uit de voeten kunnen. Maar pre-validatie is de echte kers op de taart. Dit helpt de hele keten: sneller duidelijkheid voor de klant, eerder terugkoppeling aan de adviseur, betere aanlevering bij de geldverstrekkers en minder handling time bij DAK”.

Koppeling met MoneyView

Hypact Hub maakt voor het deels geautomatiseerde acceptatieproces gebruik van de actuele rente informatie en acceptatiecriteria uit de hypothekendatabase van MoneyView. Daarbij hebben adviseurs via het portaal ook toegang tot de MoneyView HypoBieb, waarin van alle geldverstrekkers acceptatiegidsen en andere relevante documenten gemakkelijk te vinden zijn.