Door: Frank van Alphen, Volkskrant online

Online je financiële situatie in kaart brengen wordt eenvoudiger. Maar wie het zonder hulp van een adviseur wil doen, heeft wel doorzettingsvermogen nodig.

‘Hoeveel is uw huishouden maandelijks kwijt aan vaste lasten en boodschappen? Veel mensen kunnen die simpele vraag niet beantwoorden’, zegt Maarten Luiken, directeur van fintech-bedrijf FinBase. ‘Laat staan dat mensen weten of hun pensioen straks voldoende is om hun levensstijl te kunnen voortzetten.’

FinBase is het bedrijf achter MijnGeldzaken.nl, een onlineplatform waarop consumenten hun financiële zaken inzichtelijk kunnen maken. Ook Yellowtail heeft de ambitie burgers financieel wijzer te maken. Deze softwaremaker heeft de app Ockto en het planningsprogramma MyLife ontwikkeld. Ockto verzamelt de data en sluist die – met toestemming van de klant – door naar de financiële instelling die MyLife aanbiedt. Volgens Robin Bouman, partner bij Yellowtail, gaan diverse banken en enkele verzekeraars en een groot pensioenfonds deze service dit najaar aanbieden aan hun klanten….

Lees de rest vanhet artikel hier.