Een mooie erkenning voor Pensioenfonds PGB en Yellowtail Conclusion, want de tool, FIT (Financiële Inzicht Tool), won afgelopen dinsdag op 7 november de prestigieuze PensioenWegwijzer Publieksprijs 2023. De Publieksprijs werd toegekend tijdens een spannende stemronde in een zaal vol professionals uit de financiële sector, en FIT overtuigde met een ruime meerderheid van de stemmen.

De PensioenWegwijzer Publieksprijs wordt jaarlijks toegekend aan een initiatief dat bijdraagt aan de financiële bewustwording en het begrip van pensioendeelnemers. FIT, ontwikkeld door Pensioenfonds PGB in samenwerking met Yellowtail Conclusion, heeft duidelijk indruk gemaakt op het publiek en de professionals in de branche.

 

FIT is veel meer dan alleen een financiële tool. Het biedt pensioendeelnemers een compleet financieel overzicht met persoonlijke en relevante context, waardoor financiële informatie toegankelijker en begrijpelijker wordt. In plaats van complexe grafieken en cijfers maakt FIT gebruik van een eenvoudig te lezen levenslooplijn, wat het begrijpen van financiële informatie vereenvoudigt. Een van de opvallende kenmerken van FIT is de visuele weergave met herkenbare, uit het leven gegrepen boodschappen. Gebruikers kunnen op een interactieve manier inzicht krijgen in hun financiële situatie tijdens belangrijke levensgebeurtenissen, zoals eerder stoppen of ontslag. De tool is ontworpen om de financiële besluitvorming te vergemakkelijken en pensioendeelnemers te helpen bij het nemen van weloverwogen stappen in hun financiële toekomst.

 

Deze erkenning door de financiële sector en het publiek onderstreept het belang van duidelijke en toegankelijke financiële informatie in een tijd waarin pensioenplanning en financiële bewustwording van essentieel belang zijn. FIT heeft bewezen een voorbeeld te zijn voor de sector in het verstrekken van financieel inzicht en helpt individuen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over hun financiële toekomst.

 

Pensioenfonds PGB en Yellowtail Conclusion hebben met FIT een belangrijke mijlpaal bereikt. Deze prijs is een erkenning van hun toewijding aan het helpen van pensioendeelnemers bij het realiseren van hun financiële doelen en dromen. Met FIT worden complexe financiële gegevens omgezet in begrijpelijke en relevante informatie, en dat is waarom FIT de terechte winnaar is van de PensioenWegwijzer Publieksprijs voor 2023.