De introductie van SwiftCare zorgt voor een digitale revolutie in de Nederlandse gezondheidszorg. Met de nieuwe applicatie wordt het mogelijk om alle gegevens van patiënten op afstand te monitoren, alle medische apparaten met elkaar te laten communiceren, in één oogopslag een overzicht van alle beschikbare bedden te krijgen en op basis van data digitaal medicatie voor te schrijven.

Hierdoor wordt informatie toegankelijker, zijn relevante data altijd en overal beschikbaar en kan veel tijd en geld bespaard worden in klinische trajecten. SwiftCare wordt al gebruikt in zorginstellingen in Engeland, Ierland en Canada. De introductie in Nederland is mogelijk doordat de van oorsprong Britse ontwikkelaar en leverancier Kinseed een strategisch partnerschap is aangegaan met de Nederlandse IT- en data-specialist Yellowtail Conclusion.

Grote behoefte aan flexibele digitalisering

SwiftCare wordt geïntroduceerd op het moment dat zorginstellingen vanwege de COVID-19 pandemie meer dan ooit behoefte hebben aan flexibele digitalisering. Erik van Wilsum, CEO van Kinseed Europe & ME: ,,De technologie heeft zich al succesvol bewezen in het buitenland en hoewel ziekenhuizen en andere zorginstellingen zich de afgelopen tijd enorm hebben moeten focussen op alles rondom COVID-19, is ook gebleken dat digitalisering in de gezondheidszorg leidt tot betere zorg.”

Vijf innovaties

SwiftCare bestaat uit vijf innovatieve applicaties. MediLog stelt gebruikers in staat om eenvoudig en met een paar klikken nieuwe databestanden en workflows op te bouwen die in één dashboard zichtbaar zijn, variërend van een paar rijen tot miljoenen records. Met MediVue is het mogelijk op afstand, real-time, patiëntgegevens te monitoren en onder meer cijfers en alarmen van alle aangesloten apparaten te zien. Dat varieert van vitale signaalmonitors tot beademingsapparaten, infusers, ECMO-machines en andere klinische apparaten. Met MediConnect worden al deze medische apparaten ‘slim’, doordat ze via een klein apparaatje via Wifi, 3G of 4G met elkaar gegevens uitwisselen. MediTrack geeft een overzicht van beschikbare bedden en voorraden en lokaliseert patiënten. MediScript maakt het mogelijk om digitaal medicatie voor te schrijven. SwiftCare is ontworpen om voor elke organisatie te werken, ongeacht de grootte, de locatie of het medische domein. Van een tandartspraktijk tot grote ziekenhuizen. Dankzij de flexibele technologie hebben gebruikers zelf de regie over de data, zonder daarbij afhankelijk te zijn van IT-afdelingen of IT-trajecten.

Meer transparantie

Yellowtail  Conclusion is specialist op het gebied van data gedreven innovatie. Het bedrijf heeft met name in de financiële sector slimme oplossingen ontwikkeld die het financiële leven van de consument verbeteren. De technologie van SwiftCare doet dit via de zorginstellingen voor patiënten, van binnenkomst tot aan ontslag, in het gehele klinische traject. Erwin Bretscher, Principal Consultant Domein Zorg bij Yellowtail Conclusion: ,,Met de technologie van SwiftCare kunnen we in de zorgsector datagedreven technologieën optimaliseren, inzichten bieden en transparantie creëren. Yellowtail Conclusion heeft een bewezen trackrecord op dit gebied in de financiële sector. Deze sector is sterk aan snelle technologische ontwikkelingen onderhevig. En net als in de zorg speelt een veranderend consumentengedrag een grote rol. Ik heb dan ook veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking.”

Nederlandse markt

Erik van Wilsum: ,,Wij kijken er naar uit de zorgsector in Europa en in het bijzonder in de Benelux verder te optimaliseren en te digitaliseren. De toegevoegde waarde van digitalisering is klip en klaar. De return of investment voor SwiftCare gebruikers ook. We creëren extra tijd en besparingen op IT, naast alle voordelen van een digitale toepassing. We hebben er dan ook heel veel zin in om samen met Yellowtail Conclusion de Nederlandse markt te gaan veroveren.”

Meer informatie en contact informatie