MyPensionPortal

Het pensioenportaal van de toekomst

Zorgeloos overstappen


Er zijn grote veranderingen op komst. Voor de sector met het pensioenakkoord maar daarnaast verandert ook de vraag uit de samenleving door onder andere de toenemende individualisering. Dit betekent nogal wat voor u als pensioenuitvoerder. Pensioendeelnemers krijgen meer regie over hun pensioenkeuzes en daarmee hun ‘spaarpot voor later’. Dit vraagt om heldere en transparante communicatie op individueel niveau en slimme systemen die hierin faciliteren. Daarnaast wordt verandervermogen op het gebied van communicatie & pensioenportalen steeds belangrijker. Zowel vanuit een zorgplicht-, kosten- als concurrentieperspectief. 

Waarom MyPensionPortal

  • Een marktbrede en voor de markt onderhouden slimme back-end & koppelplatform
  • Een herkenbare en seamless ervaring, van de corporate website tot aan het doorvoeren van een keuze
  • Een fondsspecifieke en makkelijk aanpasbare front-end 
  • Inbedding van User Analytics en vervolgens doorontwikkelen (PDCA)
  • Gelaagdheid door te redeneren vanuit het individu en (pensioen)keuzes uiteindelijk te plotten op de persoonlijke financiële situatie van deze persoon;

Onze totaaloplossing pensioenportalen helpt u zorgeloos over te stappen naar het portaal van de toekomst.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

MyPensionPortal is een oplossing met diverse mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen. Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over hoe MyPensionPortal voor u kan werken.

Neem contact op

De vijf ingrediënten voor het portaal van de Toekomst

Het portaal van de toekomst bestaat uit modules die u modulair kunt inzetten

  • De corporate website is het visitekaartje van uw pensioenfonds. Bij de voorgenomen wijzigingen is het belangrijk om de deelnemer goed, duidelijk en overzichtelijk te informeren. Yellowtail heeft voor diverse klanten pensioenwebsites ontwikkeld.
  • Het pensioenplein is een omgeving waar de deelnemer inzicht krijgt in de persoonlijke situatie. Denk hierbij aan: de regeling, verwacht en opgebouwd pensioen, persoonlijke berichten & documenten, gerichte berichtgeving over het fonds, openstaande acties, toegang tot de pensioenplanner & beleggingskeuzes.
  • De Pensioenplanner met de keuze uit een pensioenplanner eigen regeling of de MyLife pensioenplanner. MyLife integreert de volledige financiële situatie van de deelnemer en zijn of haar partner en biedt inzicht in het netto besteedbaar inkomen nu en later. Elders opgebouwde aanspraken, het huidige inkomen en de woning & hypotheek zijn meegenomen.
  • MyLifeCycle is een digitale oplossing om deelnemers op individueel niveau te helpen met het maken van hun individuele beleggingskeuzes (DC en WVP+) en het beleggingsbeleid in geval van het nieuwe pensioencontract.
Case

Pensioenfonds PME - Een nieuwe Corporate website

Bij klantvriendelijke communicatie komt het allemaal neer op levelen met je deelnemer. Een website van een pensioenfonds wordt vaak gebruikt als naslagwerk voor de deelnemer.De nieuwe website van PME moest het een mooie combinatie worden van digitaal en persoonlijk, waarbij de deelnemer in maximaal 3 klikken bij relevante content komt. Een doel waarbij goede UX en sterke copywriting samensmelten tot een relevante gebruikerservaring. Dit zie je in de klantenreis van de website mooi terug. Pensioen is namelijk in de basis simpel. Je hoeft niet alles tot in detail uit te leggen. Voor de nieuwe website was het daarom van groot belang om een sterke copywriter te hebben, die alle ins en outs over pensioenen weet, maar het ook bij de kern kan houden.

Lees de hele case hier

Neem contact op

Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.

Contact

Contact