nl en

Yellowtail Group

Innovatieve IT oplossingen voor grote ondernemingen & overheid

Yellowtail Consulting is onderdeel van de Yellowtail Group. De Yellowtail Group levert innovatieve IT oplossingen aan grote ondernemingen en overheid, door het succesvol combineren van consultancy dienstverlening, software ontwikkeling – beheer en new venture management.


Ontstaan van Yellowtail

Yellowtail is in 2003 opgericht door Robert Harreman en Rob Coppen. Als collega’s bij Ernst & Young Consulting waren zij beiden werkzaam op het raakvlak van innovatie, IT en business. Rob was vóór 2003 als directeur binnen Ernst & Young actief op het gebied van financieel advies en pensioencommunicatie. Robert greep in 1999 de kans om een paar jaar voor Ernst & Young in Kaapstad te werken. Al voor zijn terugkomst uit Zuid-Afrika, besloten Robert en Rob samen een bedrijf te starten: Yellowtail. Het huidige management team wordt vandaag de dag gevormd door de partners: Matthijs Mons, Robin Bouman en Mark Leck.


Consultancy en softwareontwikkeling

Yellowtail startte als consultancyorganisatie en richtte zich vooral op het financiële en publieke domein. Al snel groeide de organisatie uit tot een groep professionele en karaktervolle adviseurs, die in staat bleken om bij grote klanten projecten succesvol uit te voeren. In 2005 werd Yellowtail Consulting uitgebreid met Yellowtail Software, dat eigen ontwikkelcentra heeft in Kaapstad en India.


Eigen producten

Door de combinatie van consultancy en software ontwikkeling, heeft Yellowtail alles in huis om innovatieve concepten te bedenken, maar ook te ontwikkelen en werkend te maken. De afgelopen jaren hebben we enkele succesvolle producten gelanceerd zoals: Ockto, Cord Finance, Key Control Dashboard, Cloudbilling en MOOR.


Fresh ideas – Proven results

Yellowtail staat als geen ander bekend om de krachtige combinatie van innovatie- en realisatievermogen. Dit is diep geworteld in ons DNA en hier ligt de kern van wat onze mensen en onze klanten verbindt. In de gehele groep werken gedreven mensen die sterk gericht zijn op het begrijpen van consumentengedrag. Mensen die zich storen aan suboptimale processen en van daaruit gericht zijn op verbetering en vernieuwing. Tegelijkertijd staan we als geen ander voor inhoudelijk vermogen, het combineren van diepgaande business-, proces- en IT-expertise en een sterke resultaatsdrive, waardoor we inmiddels een grote track record van succesvolle implementaties hebben opgebouwd. 

 

 

Contact