Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

User Experience & Design

Het creëren van een betekenisvolle en optimale klantbeleving

De missie van Yellowtail Conclusion is om de kwaliteit van het financiële leven van de consument te verhogen. Onze UX en UI designers stellen klanten in staat om consumenten meer grip te laten krijgen op complexe thema’s. Denk hierbij aan het plannen van pensioen, het online aanvragen van een hypotheek en het inzichtelijk maken van Netto Financieel Gedrag.

Dit doen wij door (digitale) producten en diensten betekenisvol te ontwerpen. Zo helpen wij consumenten op een nuttige, leuke en gemakkelijke manier hun doelen te bereiken. Wij hanteren hierbij het framework waarbij altijd een juiste harmonie moet zijn tussen de gebruiker (desirability), techniek (feasibility) en business waarde (viability). 

 

Wat doen wij voor onze klanten

DUX

Strategy & concepting

Wij helpen onze klanten bij het creëren van een strategie en concept rondom de (digitale) klantbeleving. Dit doen we d.m.v. discovery workshops waarin we samen het probleem en de klantbehoefte definiëren en een eerste richting verkennen o.b.v. user research, markttrends, de businesscase en de technische en functionele kaders.

Digital product design (UX & UI)

Als de scope en strategie van het project is bepaald, gaan we aan de slag met de verdere uitwerking van het product. Onze UX/ interaction designers maken de eerste vertaalslag naar wireframes met focus op gebruiksvriendelijkheid en gemak. Vervolgens brengen onze UI/visual designers het ontwerp tot leven en zorgen ervoor dat de uitstraling aansluit bij het merk.

Creatieve workshops & knowledge sharing

Wij inspireren onze klanten graag. Afhankelijk van de klantvraag kunnen wij creatieve workshops faciliteren. Hier gaan de verschillende stakeholders aan de slag met bijvoorbeeld het neerzetten van een gezamenlijke visie. Onze uitgebreide domeinkennis van Pensioenen, Hypotheken, Zorg en Open Banking komt hierbij goed van pas. We inspireren vanuit een brede invalshoek en maken daarna de vertaling naar het specifieke domein.

Een greep uit ons werk

Inmiddels hebben wij al meer dan 25 verschillende klanten mogen helpen bij het creëren van betekenisvolle ervaringen. Ben je benieuwd naar deze projecten en de ervaring van onze klanten met Yellowtail Conclusion? Hieronder zijn er enkele uitgelicht.

Wat maakt ons uniek

Wij vertalen modellen uit de wetenschap naar de Nederlandse praktijk. Zo maken we design een verklaarbaar geheel in plaats van enkel een smaakgevoelig onderwerp.

Yellowtail Conclusion heeft een uitgebreide track-record in de financiële sector. Onze designers kennen de best-practices, de opkomende technieken en de trends uit de markt.

Fresh ideas, proven results. Bij Yellowtail Conclusion kijken wij naar een project van strategie tot en met realisatie en (door)ontwikkeling. Als partner zijn we daarom betrokken van begin tot eind en focussen we ons daarmee op alle 3 de facetten: desirability, feasibility & viability.

Bekijk alle cases

Onze klanten

Contact