Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

MyLifeCycle

Integraal financieel inzicht

De verschuiving van financiële keuzes naar het individu

In de afgelopen jaren zien we in de pensioensector in rap tempo een verschuiving van defined benefit naar defined contribution. Belangrijke keuzes voor wat betreft het beleggingsprofiel zijn bij de deelnemers zelf komen te liggen.

MyLifeCycle combineert nieuwe technieken op het gebied van brondata met de traditionele vragenlijsten voor bepaling van kennis & ervaring, risicobereidheid & draagkracht. Door gebruik te maken van brondata (overheidsbronnen, PSD2 en uw eigen datawarehouse), slimme business rules en een aantrekkelijke en klantvriendelijke front-end wordt via MyLifeCycle de kennis & ervaring, risicobereidheid en draagkracht van een deelnemer of consument gedetailleerder en betrouwbaarder bepaald.

Je kunt dit door middel van MyLifeCycle geleidelijk implementeren langs onze 3 Maturity levels en tegelijkertijd altijd blijven voldoen aan de gestelde vereisten ten aanzien van wet en regelgeving.

Brondata geeft belangrijke informatie over de situatie van de deelnemer en zijn huishouden. Daardoor kunnen we de juiste vagen stellen en relevante financiële gegevens meenemen in de draagkrachtbepaling. Deze gegevens gebruiken we daarnaast als toetsing op de antwoorden die zijn gegeven bij risicobereidheid en kennis & ervaring. Brondata stelt ons ook in staat de impact van de gemaakte keuze weer te geven in de pensioensituatie of de integrale financiële situatie van de deelnemer of consument (totale som van inkomsten en uitgaven).

Lees ook ‘Pleidooi voor brondata‘ over dit onderwerp. 

Interesse in MylifeCycle?

Wilt u meer weten over MylifeCycle? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op
Case

PGB

PGB wil haar deelnemers in staat stellen op een zo gedegen en onderbouwd mogelijke manier een keuze te maken voor het beleggingsprofiel in relatie tot het DC gedeelte van het PGB pensioen. Hiervoor heeft PGB het product MyLifeCycle van Yellowtail Conclusion afgenomen. Doormiddel van het product MyLifeCycle verzorgt Yellowtail Conclusion de digitale oplossing voor een goede bepaling van de risicohouding & kennis en ervaring in een frisse en eigentijdse stijl. Zo wordt de gebruiker niet alleen door de benodigde vragenlijst heen genomen, het systeem zorgt ook voor de benodigde vastlegging en terugkoppeling naar het administratiesysteem van PGB. De implementatietijd, inclusief de integraties met de pensioenadministratie, betrof +/- 3 maanden. Daarnaast zijn PGB en Yellowtail Conclusion gezamenlijk opgetrokken richting de relevante toezichthouders om de opzet te toetsten. MyLifeCycle is in juni 2020 bij PGB live gegaan.

Meer cases van Yellowtail Conclusion
Partners

Meer weten over MyLifeCycle

Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak. Het pensioenenteam van Yellowtail Conclusion vertelt er graag meer over.

Download brochure

Contact