Yellowtail Conclusion is onderdeel van het Conclusion ecosysteem

Onze reis met

Annemieke Biesheuvel

PMA

Pensioenwebsite en deelnemersportaal

Marketing Communicatie

Lees de hele reis

"Yellowtail Conclusion was altijd bereid mee te denken en heel oplossingsgericht te handelen als we tegen uitdagingen aanliepen. Ze hebben ons een heel klantvriendelijke oplossing geboden, wat zowel goed werkt voor onze deelnemers als mijn collega's."

Inleiding

PMA is het pensioenfonds voor Medewerkers Apotheken en heeft zich als doel gesteld om haar deelnemers op een intuïtieve en kwalitatieve wijze te informeren over pensioenzaken. Een up-to-date pensioenwebsite en deelnemersportaal zorgen voor een toegankelijk platform waar de deelnemers hun pensioenen kunnen inzien, diverse scenario’s kunnen schetsen en op deze manier voorbereid zijn op de toekomst.

Een moderne upgrade

De pensioenwebsite en het deelnemersportaal van PMA waren verouderd en toe aan een upgrade. In de oude situatie waren de pensioenwebsite en het deelnemersportaal twee gescheiden werelden en waren de look en feel niet op elkaar afgestemd. De wens was groot om één vloeiende klantreis aan te kunnen bieden, zodat een deelnemer vanaf de website op een intuïtieve wijze wordt meegenomen naar het deelnemersportaal en de juiste informatie krijgt.

Samenwerking

De samenwerking tussen PMA en Yellowtail Conclusion startte met een brainstormsessie. De belangrijkste vraag: wat vond PMA belangrijk en welke elementen moesten echt terugkomen op de pensioenwebsite en het deelnemersportaal. Tijdens de bouw van beide omgevingen was er op dagelijkse basis contact en overleg. Door deze manier van werken werden problemen snel opgelost, zo vertelt ook Annemieke Biesheuvel. “Als we tegen een probleem aan liepen, en we liepen soms tegen moeilijke problemen aan, was Yellowtail Conclusion altijd bereid om mee te denken.”

Bekijk de video over deze samenwerking.

  • "Na een paar brainstormsessies, begonnen we aan de bouw van de website en het platform. Door de samenwerking op dagelijkse basis, konden we snel schakelen en kregen we inzichtelijk wat het resultaat zou worden."

Het resultaat

Deelnemers kunnen op de nieuwe pensioenwebsite alle informatie rondom hun pensioen vinden, maar ook een pensioenaanvraag afronden. De pensioenwebsite en het deelnemersportaal hebben een toegankelijkere interface gekregen en zijn op elkaar afgestemd. Het ziet er moderner uit en werkt ook prettiger. Deelnemers kunnen op een eenvoudige manier informatie aanpassen. Met de vernieuwde interface kunnen collega’s deelnemers beter te woord staan en krijgen daardoor meer tijd om bij inhoudelijkere vragen te assisteren.

Wil je meer weten over dit project?

Neem dan contact op

Betrokken Yellowtailers

Duco

Duco van der Kooij

Managing Consultant

Duc

Duc Janssens

Senior Business Consultant

Cathelijn Schoenmakers

Cathelijn Schoenmakers-Kloeze

Customer Success Manager

Skip

Skip van der Meer

Senior Consultant

Andere cases

Contact