nl en

Pensioenen en Vermogen

Mylife is een product waarbinnen eenvoud, duidelijkheid en low effort centraal staan.

Veel consumenten hebben behoefte aan financieel inzicht. De aanleiding kan verschillen: gewoon willen weten hoe je er nu eigenlijk voor staat, minder willen werken, eerder met pensioen gaan, de impact van een scheiding kunnen overzien, etc. Het vinden van antwoorden op bovenstaande zaken blijkt voor consumenten een moeilijk en tijdrovend karwei. De klantreis eindigt dan ook in de meeste gevallen in frustratie of de kop in het zand steken.

In de financiële markt wordt het bieden van dergelijke inzichten voor consumenten door middel van digitale financiële planningsplatformen de nieuwe norm. Het product MyLife van Yellowtail geeft invulling aan dit vraagstuk en heeft als doel om consumenten te activeren, op te leiden en in staat te stellen zelf financiële keuzes te maken. Dit doen we door de ogenschijnlijk complexe vraagstukken terug te brengen tot een eenvoudig stappenplan om te komen tot overzicht, inzicht en concreet handelingsperspectief.

Integraal financieel inzicht d.m.v. MyLife

MyLife is een uniek robo-advies platform dat op een leuke, effectieve en heel gemakkelijke manier de dialoog met een consument aan gaat met als doel zijn of haar financiële situatie nu of in de toekomst inzichtelijk te maken. Met MyLife stellen we pensioenfondsen en -uitvoerders, banken, verzekeraars en vermogensbeheerders in staat om de financiële kwaliteit van leven van zijn of haar klanten/deelnemers aanzienlijk te vergroten en zo strategisch onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie.

Voor financiële instellingen leidt dit tot de opbouw van een actieve klantrelatie. Hierbij draagt het fonds zorg voor het financieel welzijn van een deelnemer en biedt het keuzes aan deelnemers om de toekomst zo in te regelen dat dit aansluit bij de wensen en de financiële mogelijkheden. Aanvullend is MyLife voor deze partijen bij uitstek een product dat faciliteert in het signaleren van aandachtsgebieden en risico’s, wat resulteert in leads voor het afsluiten van verschillende diensten of producten.

De kracht van data-aggregatie, businesslogica en een rekenkern

Mylife is een product waarbinnen eenvoud, duidelijkheid en low effort centraal staan. Door middel van data-aggregatie oplossing Ockto kan de deelnemer, voor zichzelf en zijn of haar partner, op een eenvoudige en veilige manier data verzamelen vanuit onder meer de Belastingdienst, Mijn Overheid, het UWV en het Pensioenregister. De data wordt verrijkt met modelmatige en exacte uitgaven en vertaald naar de rekenkern zodat de consument heel simpel inzicht krijgt in wat hij nu én straks netto te besteden heeft. Binnen enkele klikken heeft de consument vervolgens inzicht in een eventuele terugval in netto besteedbaar inkomen, besparingspotentieel, haalbaarheid pensioenscenario’s en risico’s. Deze inzichten kan de consument omzetten naar persoonlijke doelen en acties. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van pensioendoelen, het kiezen van de juiste spaar- of beleggingsmix, het actief monitoren van het rendement en de haalbaarheid, of juist inzicht krijgen in het effect van het extra aflossen op de hypotheek.

MyLife als accelerator voor uw business?

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Robin Bouman  – rbouman@yellowtail.nl

Jan Marten van Seijst – jmvanseijst@yellowtail.nl

Bekijk de MyLife Brochure

Contact